Polsk stjerne kritiserer FIFA

Af: Nicolai Busekist

|

27/02/2022 20:13

Mest læste i dag

Stjernen kritiserer FIFA for deres håndtering af VM-kvalifikationskampe i Rusland.

Den tidligere Arsenal-målmand og polske landsholdsmålmand Wojciech Szczesny har brudt sin tavshed om den russiske invasion af Ukraine, få dage efter at Polen bekræftede deres intention om at boykotte deres VM-playoff mod deres naboer.

Selvom det går imod hans hjerte, støtter han også op om, at ikke spille kampene mod Rusland: 

"Vi spiller ikke mod Rusland ved VM. Det er helt sikkert. Men lad os se, om FIFA har nosser nok til at sparke Rusland ud af VM - det tror jeg ikke," skriver Szczesny på Twitter.

"Vi skulle ellers den 24. marts spille mod Rusland i en kamp til VM 2022 i Qatar. Og selvom mit hjerte knuses, mens jeg skriver dette, vil min samvittighed ikke lade mig spille. At repræsentere dit land er den største ære i en fodboldkarriere, men det er stadig et valg. Jeg nægter at spille mod spillere, der vælger at repræsentere Ruslands værdier og principper."

Meldingerne kommer efter, at FIFA ikke har handlet siden Rusland startede deres invasion. De har kun meddelt Rusland, at de ikke må spille hjemmebanekampe i Rusland. Men de kan stadig deltage i kvalifikationen på neutral grund.

Sverige og Tjekkiet, som muligvis også møder Rusland i VM-playoffen, har også afsløret, at de ikke ville spille, hvis det skulle ske, at de skal møde dem.