Rygterne har svirret: Nu bekræfter Kylian Mbappé

14/06/2023 07:20

|

Nicolai Busekist

Foto: John Berry/Getty Images

Mest læste i dag

På det seneste har der været mange rygter om det. Nu har Kylian Mbappé selv bekræftet at have sendt et brev til PSG. 

Den 15. juli sidste år blev Paris Saint-Germain informeret om, at Kylian Mbappé ikke ønsker at forlænge sin aftale. Dermed vil han lade sin kontrakt udløbe i sommeren 2024. 

Det bekræfter den franske angriber til nyhedsbureauet AFP. 

Han afslører, at han aldrig har diskuteret forlængelse af kontrakten med ledelsen i den franske klub. 

Derimod har han to gange meddelt ledelsen i PSG om, at han ikke vil forlænge. Det betyder, at han ønsker at forlade klubben på en fri transfer om et år. 

Mandag sendte Mbappé et nyt brev til PSG, hvori han bekræfter, at han ikke ønsker at forlænge sin kontrakt. 

Skulle han have ønsket dette, ville det dog være muligt. I hans nuværende kontrakt er der nemlig indskrevet en option, der kan forlænge kontrakt med yderligere et år. Udløses denne option, vil han være i klubben til sommeren 2025. 

Flere medier har rapporteret om det seneste brev, herunder The New York Times og L'Equipe. 

Mbappé har dog været nødt til at understrege, at brevet ikke er en anmodning om at forlade klubben i år. Derimod er brevet fremsendt med henblik på at understrege et ønske om at skifte næste år. 

Tirsdag har han bekræftet, at det er dét, der er tilfældet. Samtidig har han langet ud efter de medier, der har rapporteret, at han ønsker at forlade klubben i år. 

Hans nuværende kontrakt med Paris Saint-Germain er yderst lukrativ. Derfor giver det god mening, at han ikke ønsker at forlade klubben før tid. 

Hans grundløn lyder på 6 millioner euro om måneden. Det betyder, at han får udbetalt omtrent 2,7 millioner euro efter skat. Det skriver The New York Times. 

Derudover blev der indskrevet en ansættelsesbonus i kontrakten, der blev underskrevet sidste år. Denne bonus garanterer ham 180 millioner euro over tre år, hvilket også gælder, selvom han forlader klubben. 

Samtidig får han en loyalitetsbonus på 70 millioner euro, som bliver udbetalt efter hver sæson. Størrelsen af denne bonus stiger for hvert år, han bliver i klubben. Dette har dog ikke været nok til at holde ham i klubben.