Sådan reagerede Rasmus Højlund, da han hørte sin egen pris

Af: Nicolai Busekist

|

16/09/2023 06:24

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Rasmus Højlund blev denne sommer solgt til Manchester United for en enorm sum.

Mest læste i dag

I lang tid var der rygter om Rasmus Højlunds fremtid denne sommer. Den danske angriber blev kædet sammen med flere klubber, men især Manchester United blev nævnt som destination.

I sidste ende skrev han under på en aftale med De Røde Djævle, som holder ham på Old Trafford frem til juni 2028. Dertil er der en option, der gør det muligt for klubben at forlænge hans kontrakt med endnu et år.

De fleste kan erklære sig enige i, at Højlund er et stort talent med en lovende fremtid. Alligevel var der flere, der måbede lidt, da de hørte salgsprisen denne sommer.

I august sidste år blev han hentet fra Sturm Graz til Atalanta i Serie A for 20 millioner euro. Her gjorde han det så godt, at han allerede året senere blev solgt til Manchester United for hele 75 millioner euro.

Dermed kan han ikke blot kalde sig selv for Manchester United-spiller. Han kan også bryste sig af at være den klart dyreste danske spiller nogensinde.

Mange fans var - som sagt - overraskede over at høre, hvad De Røde Djævle måtte betale for ham. Det samme gjorde sig gældende for den 20-årige angriber selv, men dette var han hurtig til at affeje.

Sådan lyder det fra Christian Mouroux, der var træner for Højlund, da han som ung spillede i Hørsholm-Usserød Idrætsklub.

"Da tallet først kom ud, ved jeg, at han var overrasket. Men efter at have taget det ind, sagde han: 'Der må være en grund til, at nogen vil betale det her for mig. Nogen tror på, hvad jeg er i stand til. Nu er det bare et spørgsmål om, at jeg gør, hvad der forventes af mig, og hvad jeg ved, jeg kan gøre for at leve op til det," sagde han til The Sun.

Den tidligere FCK-spiller har kun for lidt over 20 minutter på banen for United, efter sit skifte til den engelske storklub.

Det skyldes, at han var skadet forud for skiftet, og derfor har været nødt til at genoptræne. Skaden er han dog blevet kvit, og han er derfor klar til at spille hele kampe for Premier League-klubben.