Saudiarabisk klub forsøgte at hente United-profil: Derfor faldt handlen til jorden

08/09/2023 06:01

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Saudi Pro League-holdet Al Ettifaq forsøgte at gå på indkøb i Manchester United, men en aftale kom aldrig i stand.

Mest læste i dag

Manchester United har ikke sagt farvel til specielt mange spillere denne sommer. Én spiller, der dog kunne have forladt klubben, er Jadon Sancho. Ham var der nemlig interesse for i Saudi-Arabien.

På trods af, at transfervinduet er lukket i England, spekuleres der fortsat i Sanchos fremtid på Old Trafford.

Det skyldes, at United-træner Erik ten Hag åbenlyst ikke er fan af den engelske kantspiller. Derfor er det heller ikke blevet til specielt meget tid på banen. Ydermere kritiserede han også hans præstation i nederlaget til Arsenal.

Umiddelbart derefter slog Sancho igen med sin egen meddelelse, men har alligevel været forbundet med et skifte væk fra klubben. Blandt andet har han været kædet sammen med Al Ettifaq.

Flere medier har skrevet, at der ikke har været et tilbud på bordet, men Daily Mail-journalist Chris Wheeler mener at vide, at den saudiarabiske klub forsøgte at indgå en lejeaftale.

Efter sigende var United åbne for at lade den tidligere Dortmund-spiller forlade klubben på et lejeophold. Dog krævede de en obligatorisk købsoption på 50 millioner pund, hvilket Al Ettifaq ikke indvilligede i.

Klubben er ikke en af de fire klubber, der er ejet af Public Investment Fund (PIF), men har alligevel været på indkøb denne sommer. Blandt andet har de hentet Jordan Henderson i Liverpool samt Georginio Wijnaldum i PSG.

Selvom han ikke officielt var sat til salg, var United klar til at sælge Sancho, hvis et bud landede. Den engelske klub skulle tilmed have været åbne for at slippe ham for kun 45 millioner pund.

Ved et salg til denne pris, ville det have været en økonomisk fiasko at hente Sancho, da de i 2021 betalte 73 millioner pund for ham. Siden da har han bidraget med blot 12 mål og seks oplæg for klubben.