Simon Kjær nærmer sig imponerende rekord

17/06/2023 06:37

|

Nicolai Busekist

Foto: Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images

Mest læste i dag

Simon Kjær har været en fast del af det danske landshold i mere end et årti, og nu nærmer han sig en helt særlig rekord. 

Da Martin Laursen valgte at melde fra sig til det danske landsholds kvalifikationskampe til VM i 2010, var der brug for en ny mand i defensiven. 

Til dette formål blev Simon Kjær udtaget for første gang. Han blev igen udtaget til landsholdet den 25. maj 2009, hvor han spillede hele kampen mod Sverige i en vigtig VM-kvalifikationskamp. 

Siden da har den i dag 34-årige forsvarer været fast mand i truppen, og han var også med, da Danmark fredag aften spillede mod Nordirland. 

Her spillede han sin landskamp nummer 125, hvorfor han nærmer sig en helt særlig rekord. 

På nuværende tidspunkt er det nemlig tidligere målmand Peter Schmeichel, der kan bryste sig af at have spillet flest kampe for det danske landshold. Han nåede at spille 129 kampe for landsholdet, inden han lagde handskerne på hylden. 

Fredagens kamp var nær endt galt for Kjær og resten af truppen. Med et enkelt minut tilbage af overtiden, scorede Nordirland til 1-1. Det kunne have kostet Danmark to vigtige point, men målet endte med at blive underkendt.  

Han spillede sin landskamp nummer 100 den 14. oktober 2020. Dette var en kamp mod England, der endte med en sejr på 1-0 til Kjær og co. 

AC Milan-forsvareren har også flere gange været valgt som anfører. Det blev han for første gang i en venskabskamp mod Tyrkiet den 14. november 2012, hvor han fik anførerbindet, da Nicklas Bendtner blev skiftet ud. 

Dengang gav han udtryk for, at det betød meget for ham at være anfører for det danske landshold. 

"Jeg er stolt af at have været anfører for Danmark i slutningen af kampen, efter at have overtaget anførerbindet fra Bendtner. Anfører for vores land: enhver drengs drøm," skrev han på Twitter.