Stor overraskelse: De vil hente Pep Guardiola som træner

Af: Nicolai Busekist

|

06/09/2023 05:49

Pep Guardiola kan måske være fortid i Manchester City inden længe, da han står til at få et andet jobtilbud.

Mest læste i dag

Gareth Southgate har planer om at træde tilbage fra sin stilling som Englands landstræner efter EM 2024, og Pep Guardiola er blevet nævnt som potentiel afløser.

Daily Mail skriver, at Southgate har besluttet at træde tilbage fra sin rolle som landstræner efter EM 2024.

Angiveligt har han overvejet sin fremtid, siden Englands nederlag til Frankrig i kvartfinalen i VM. Nu skulle han være nået til den konklusion, at han ønsker at stoppe.

Derfor er det engelske fodboldforbund nødt til at finde en afløser for Southgate. I denne forbindelse skulle de have flere navne på kandidatlisten.

Ifølge Joe.co.uk har de udset sig Eddie Howe, Mauricio Pochettino, Graham Potter og Brendan Rodgers som potentielle kandidater til posten.

Mediet skriver også, at det dog er Guardiola, der skulle være deres foretrukne valg. Det skyldes, at de anser ham for at være en af de bedste fodboldtrænere i verden. Dette cementerede han ved at finde en treble med Manchester City i seneste sæson.

Guardiolas nuværende kontrakt med City løber frem til 2025. Han afslørede dog i et interview i 2021, at han ville være åben for at tage et job som landstræner på sigt.

"Det næste skridt vil være et landshold, hvis muligheden byder sig," sagde han til TNT Sports dengang.

"Jeg er nødt til at stoppe op, kigge og lære af andre trænere, og så måske tage den vej. Jeg vil gerne deltage i et EM, et Copa America, og et VM."

Skal det blive en realitet, at Guardiola tager over som træner for Englands landshold, vil han skulle købes fri af sin kontrakt i City.

I og med, at de næppe har lyst til at give slip på ham, bliver det ikke billigt. Derfor vurderes det også, at der kun er en ganske lille chance for, at han bliver hentet ind som landstræner efter Southgate.