Storklub i sponsorproblemer efter russisk invasion

Af: Nicolai Busekist

|

25/02/2022 13:40

Mest læste i dag

Storklubbens sponsor må ikke længere opererer i landet, hvor klubben hører hjemme efter sanktioner mod Rusland. 

Manchester Uniteds sponsor, det russiske flyselskab Aeroflot, der leverer fly til klubben, er blevet udelukket fra Storbritannien, efter premierminister Boris Johnson har pålagt Rusland skærpede sanktioner.

Manchester United har været sponsoreret af Aeroflot siden 2013, men efter Rusland har besluttet at invadere Ukraine, ser det ud til, at sponsoratet er forbi. 

Ifølge Mirror tager de engelske giganter afstand fra flyselskabet efter den russiske invasion af Ukraine. Selskabet har ellers siden aftalen blevet indgået blevet beskrevet som Manchester Uniteds officielle luftfartsselskab på klubbens hjemmeside.

Den nuværende sponsoraftale er sat til at udløbe i sommeren 2023, men Uniteds nye administrerende direktør Richard Arnold har ingen intentioner om at forlænge den.

Det betød også, at Manchester United brugte et andet flyselskab, da de fløj til Madrid, for at spille onsdagens Champions League-kamp mod Atletico Madrid. 

Det betyder, at United nu søger efter at indgå en aftale med et andet flyselskab, så de kan få en ny flypartner til at transportere dem rundt til kampe. Qatar Airways siges at være en mulighed, der overvejes i Manchester United.

Klubben vil dog overveje det hurtigt, da de er klar over den potentielle skade på klubbens image og det kommercielle aspekt, hvis de fortsat er sponsoreret af Aeroflot.