Storklub vil betale Erling Haalands frikøbsklausul

Af: Nicolai Busekist

|

20/04/2023 09:58

Mest læste i dag

Manchester City er ivrige efter at holde fast i Erling Haaland, men nu lyder det, at en storklub er klar til at betale hans frikøbsklausul.

Erling Haaland kan være på vej væk fra Manchester City til sommer, hvor Real Madrid ønsker at hente ham som en langsigtet afløser for den aldrende Karim Benzema.

Den norske stjerne er blevet udset som den ideelle kandidat til at afløse Benzema, og præsident Florentino Perez og ledelsen i klubben mener, at de kan formå at hente ham.

Ifølge det spanske medie Fichajes har Haalands agent Rafael Pimenta afsløret, at Madrid skulle være villige til at betale hans frikøbsklausul, om end det først vil være aktuelt næste år.

Tilbage i oktober skrev The Athletic, at Haaland har en kontrakt i Manchester City, der er blevet udstyret med en frikøbsklausul på 200 mio. euro, der kan blive aktiveret i 2024. Dette svarer til næsten 1,5 mia. kr.

I 2024 vil han være to år inde i sin kontrakt, der løber over fem år. Værdien af hans frikøbsklausul vil blive mindre og mindre, des længere tid han er i den engelske klub.

Hvis Real Madrid skal hente ham næste år, skal de dog ikke kun betale omtrent 1,5 mia. kr. i form af en frikøbsklausul. Det forventes også, at de betaler både bonusser og et honorar til hans agent.

Et meget vigtigt element af denne frikøbsklausul er, at den kun kan blive aktiveret af klubber uden for Premier League, hvorfor der ikke vil være konkurrence fra de øvrige hold i den bedste engelske række.

Det er svært at benægte, at den norske stjerne har været en særdeles vigtig spiller for den engelske klub, da han i denne sæson har bidraget med hele 47 mål i 40 kampe på tværs af alle turneringer.

Desuden er han også godt på vej til at slå rekorden for flest mål scoret i en Premier League-sæson i sin første sæson i den engelske liga.