Superligaen står foran stor ændring: Denne betydning får det for danskerne

Af: Emil Martesen

|

13/09/2023 16:00

Fodbold
Foto: Lars Ronbog/Getty Images
Foto: Lars Ronbog/Getty Images
Denne betydning får de store ændringer for danskerne.

Mest læste i dag

I en tid, hvor teknologien er i konstant udvikling, er det ingen overraskelse, at også fodboldverdenen er under forandring.

Og denne historie er ingen undtagelse.

Superligaen står nemlig på tærsklen til en ny æra, hvor man tager et markant skridt mod en mere ensartet og kontrolleret tv-produktion.

Det skriver Ekstra Bladet.

Divisionsforeningen har nemlig løftet sløret for et samarbejde med DMC Production for at tage styringen over produktionen af kampene fra de fire bedste fodboldrækker samt pokalturneringen:

"Det er en markant signal, der sendes med den ændring", udtaler Divisionsforeningen.

Denne beslutning kommer som en del af en større strategi for at sikre en mere ensartet produktion af kampe, hvor fokus vil være på det sportslige, snarere end de kontroversielle begivenheder, der ofte finder sted på tribunerne:

"I kampdækningen bliver der ikke vist politiske budskaber fra tribunen, baneløbere, pyroteknik eller andre begivenheder, der ikke er direkte kamprelateret", forklarer Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

Denne nye tilgang vil centralisere produktionen i et nyt produktionscenter i København, hvor alt fra redigering til VAR vil finde sted. Dette er en markant ændring fra den nuværende praksis, hvor hver kamp produceres individuelt på stadion med en OB-vogn og alt teknisk personale.

Nu vil kun kamerafolk være til stede på stadion, mens producere, teknikere og grafikere vil arbejde fra det nye produktionscenter.