Thomas Frank taler ud om bettingdømt stjerne

Af: Nicolai Busekist

|

20/05/2023 08:55

Mest læste i dag

Brentford-træner Thomas Frank har slået fast, at Ivan Toney trods sin karantænedom har en fremtid i den engelske klub.

Ivan Toney skal afsone otte måneders karantæne, da han har brugt bettingreglerne i engelsk fodbold. Alligevel skal han ikke bekymre sig om sin fremtidige karriere. 

Det har Brentford-træner Thomas Frank gjort klart. Han har nemlig fortsat tillid til sin angriber, der derfor får en plads i truppen, når hans karantæne er afsonet.

"Hans fremtid er hos Brentford. Det er der ingen tvivl om," sagde Thomas Frank på et pressemøde før kampen mod Tottenham.

Da han fortsat ser Toney som en vigtig del af truppen, vil han forsøge at støtte ham, så godt han kan. Han fortalte også, at han allerede har været i kontakt med ham, efter dommen er faldet.

"Jeg har været i kontakt med ham. Han er skuffet og ked af situationen," lød det fra Thomas Frank ifølge Reuters.

"Vi skal være opmærksomme på hans mentale helbred. Ivan er fodboldspiller, men han er også et menneske, der har familie og venner. Og han har været meget på forsiderne i løbet af det seneste år."

Den 27-årige angriber er blevet idømt karantæne, der løber frem til 16. januar 2024. Det skyldes, at han er blevet kendt skyldig i intet mindre end 232 brud på bettingreglerne.

Foruden at skulle acceptere at sidde på sidelinjen frem til starten af næste år, er han også blevet idømt en stor bøde.

I dommen lyder det, at han ikke må spille kampe for hverken klub- eller landshold frem til januar næste år. I de sidste fire måneder af karantænen, er det dog tilladt for ham at træne med holdet. Derfor kan han genoptage træningen den 17. september.