USA's kvindelandshold får tilkendt enormt beløb

Af: Nicolai Busekist

|

22/02/2022 19:52

Mest læste i dag

Kvindelandsholdet i er blevet tilkendt et stort beløb i et forlig omhandlende ligeløn. 

USA's kvindelandshold i fodbold er blevet tilkendt 144 millioner af det amerikanske fodboldforbund i en sag om ligeløn i forhold til herrelandsholdet

Det bekræfter kvinderne selv i en pressemeddelelse ifølge NPR: 

"Vi er glade for at kunne meddele, at vi, betinget af forhandlingen af ​​en ny kollektiv overenskomst, har løst vores langvarige strid om ligeløn og nu stolt står sammen i en fælles forpligtelse til at fremme ligestilling i fodbold," skriver landsholdet og forbundet i en fælles meddelelse. 

Forbundet har indvilliget i at betale et engangsbeløb på 22 millioner dollars, svarende til 144 millioner danske kroner i tilbagebetaling til spillerne, som vil blive fordelt på en måde, der er foreslået af spillere og godkendt af retten. 

Forbundet vil også sætte $2 millioner svarende til omtrent 13 millioner kroner i en fond til kvindernes mål efter karrieren. Ydermere kan spillerne gennem fonden ansøge om penge til velgørende formål. 

Forbundet har også lovet at sørge for ligeløn mellem mændenes og kvindernes landshold i alle venskabskampe og turneringer. 

Kvinderne tager det som en stor sejr på en lang og sej kamp, der startede helt tilbage i 2018, efter mændene fik en stor hyre, selvom de ikke kvalificerede sig til VM. 

Kvinderne og forbundet glæder sig nu til arbejde sammen i fremtiden, for at fremme kvindefodbold, og give den næste generation af spillere gode forhold.