Zlatan Ibrahimovic melder ud: Det er slut

Af: Nicolai Busekist

|

05/06/2023 06:44

Mest læste i dag

Zlatan Ibrahimovic har meldt ud, at han har valgt at indstille sin karriere som professionel fodboldspiller. 

Søndag spillede AC Milan den sidste kamp i denne sæson. Den brugte de til at runde sæsonen godt af, da de vandt 3-1 over Verona. 

Det var dog især, hvad der skete efter kampen, der endte med at stjæle opmærksomhed. Her holdt Zlatan Ibrahimovic en tale på San Siro, hvor han meldt ud, at han har valgt at indstille sin karriere. 

"Det er på tide at sige farvel til fodbold, men ikke til jer," sagde han på det store stadion i Milano ifølge den svenske avis Aftonbladet. 

"Der er så mange følelser og minder på dette stadion. Første gang, jeg kom til Milano, gav I mig lykke, anden gang kærlighed. I har taget imod mig med åbne arme og fået mig til at føle mig hjemme. Jeg vil være Milan-tilhænger hele mit liv." 

Den svenske stjerne har været en del af AC Milan ad to omgange. Det var han første gang i perioden fra 2010 til 2012, hvor han en del af tiden var lejet ud til FC Barcelona. I 2020 vendte han igen retur til den italienske klub. 

Ifølge Aftonbladet var der flere af hans holdkammerater, der havde svært ved at holde tårerne tilbage, da den høje angriber holdt sin takke- og afskedstale søndag aften. 

Det blev for nyligt meldt ud, at den 41-årige stjerne ville forlade AC Milan efter denne sæson. På daværende tidspunkt lød der dog intet om, at han ville indstille sin karriere, men det er nu officielt. 

I denne sæson er det kun blevet til fire kampe i Serie A for den svenske stjerne, da han har haft store problemer med skader. Dette har sandsynligvis også spillet ind i hans beslutning om at trække sig tilbage.