Charles Leclerc langer ud efter Formel 1-ejere

Af: Nicolai Busekist

|

28/05/2022 09:35

Mest læste i dag

Ferrari-stjernen Charles Leclerc har langet ud efter Formel 1-ejer, Liberty Media, der angiveligt gør sig overvejelser om at droppe fremtidige løb i Monaco.

Ferrari-stjernen Charles Leclerc er ikke fan af idéen om, at Formel 1 skal droppe fremtidige løb i Monaco. Han mener, at det vil være et 'dårligt træk'. Det skriver Mirror.

F1-ejeren Liberty Media arbejder på at styrke sporten på nye markeder, efter stor succes med Netflix-serien 'Drive to Survive'.

Løbet i Monaco, der er mange kaldes for 'kronjuvelen' af F1, er et af de løb, der menes at være truet. Det samme gør sig gældende for Spa i Belgien, som også er indhyllet i historie.

"Det ville være et dårligt træk for begge parter," sagde Leclerc, der selv er fra Monaco, og ikke mener, at løbet skal droppes.

"Jeg har aldrig kendt Monaco uden F1, bortset fra covid-årsager i 2020, og F1 uden Monaco er for mig ikke F1."

Liberty Media vil tilføje flere løb i sæsonen, herunder et nyt løb i Las Vegas næste år, hvilket bliver det amerikanske løb på kalenderen.

Grunden til, at Monaco kan miste sin plads i løbskalenderen er, at de betaler den mindste sum for løbet. Hertil er der også kun plads til et relativt beskeden publikum på 68.000, mens andre løb kan byde på op til 400.000.

Løbet er dog tæt på udsolgt i år. Og Leclerc mener, at det ikoniske løbs historie og popularitet betyder, at Monaco skal forblive på kalenderen fremover.

"F1 har nogle historiske baner som Silverstone og Monza - og Monaco også. Og de burde blive i kalenderen," sagde han.

"Monaco er en af de bedste baner derude. Med hensyn til kvalifikationen, er der ingen steder, jeg nyder så meget som her, og hvor køreren kan gøre så stor forskel."

"Løbene er så tætte. Faren kan du stadig mærke, fordi du virkelig har fornemmelsen af fart, og i forhold til kvalifikationen er det nok årets mest spændende."

"Jeg er enig i, at der måske er nogle ting i løbene, vi kunne ændre her og der, for at hjælpe med at overhale. Men med hensyn til udfordring for kørerne er det en af ​​årets hårdeste udfordringer."