Charles Leclerc udtaler sig om 'anspændt forhold' til F1-holdkammerat

Af: Nicolai Busekist

|

21/08/2023 05:45

Mest læste i dag

Ferrari-kører Charles Leclerc har udtaler sig om forholdet mellem ham og holdkammeraten Carlos Sainz, der flere gange er blevet beskrevet som 'anspændt'.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Ferrari ikke har præsteret i denne sæson. Tværtimod har det været tydeligt gennem hele sæsonen, at de ønskede resultater er udeblevet.

Holdet er gået tilbage fra at kæmpe med om løbssejren i 2022, til at kæmpe med tre eller fire andre hold om en plads i top-5.

Indtil videre er det kun blevet til tre podieplaceringer i denne sæson. Det har betydet, at de befinder sig på en 4.-plads i den samlede stilling.

De to kørere er også endt i lidt af en rivalisering, da der kun er syv point, der adskiller dem fra hinanden i stillingen. Her er det Charles Leclerc, der er en smule foran holdkammeraten Carlos Sainz.

Da de naturligvis kæmper om at være bedst, har det før til en del spændinger mellem de to Ferrari-kørere.

Både Leclerc og Sainz ønsker at være den foretrukne kører på holdet. Derfor forsøger de begge at klare sig bedst på banen. På trods af dette, så mener Leclerc, er de omtalte spændinger er blevet overdrevet.

"Jeg er ret aktiv på sociale medier, så jeg kan se, hvad der bliver sagt derude. Det, der bliver sagt om Carlos, er blevet overdrevet. Vi har et godt forhold," siger Leclerc til Autosport.

"Vi er konkurrencemennesker, og vi vil begge gerne opnå det bedst mulige resultat. Det er normalt. Sainz har evnen til at holde et konstant tempo, han laver ikke fejl, og jeg misunder hans arbejdsmoral og konsistens."

Da Ferrari har leveret en bil, der er mindre end imponerende til de to kørere, er deres interne konkurrence sandsynligvis en fordel.

Det har nemlig betydet, at Leclerc og Sainz har gjort alt, hvad de kan, for at presse bilen til det maksimale. Og ifølge Leclerc nyder han, at han bliver udfordret af sin holdkammerat.

"Det er derfor, jeg elsker denne sport. Jeg synes, det er fantastisk at konkurrere med din holdkammerat. Ude af bilen ved vi, hvordan vi skal arbejde sammen, og vi kommer rigtig godt ud af det, fordi vi deler mange interesser," siger han.