Efter kontroversiel beslutning: F1-løbsdirektør fyret

Af: Nicolai Busekist

|

17/02/2022 15:07

Mest læste i dag

Efter sin kontroversielle beslutning under løbet i Abu Dhabi, har FIA besluttet at fyre F1-løbsdirektøren.

Michael Masi er blevet fyret som Formel 1-løbsdirektør, efter den kontroversielle beslutning under løbet i Abu Dhabi, som endte med at koste Lewis Hamilton verdensmesterskabet.

Hans håndtering af de sidste omgange af løbet har været under intens granskning. Det var nemlig hans beslutning, der sikrede Max Verstappen sit første verdensmesterskab.

Nu har hændelsen ført til, at Masi er blevet fyret som løbsdirektør. Han står dog ikke uden job, da han vil blive tilbudt et andet job af FIA.

"Jeg vil gerne informere jer om, at et nyt løbsledelseshold vil blive oprettet med start i Barcelona til testsessionen," sagde FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem ifølge Mirror.

"Niels Wittich og Eduardo Freitas vil alternativt fungere som løbsdirektør, assisteret af Herbie Blash som permanent seniorrådgiver."

"Michael Masi, der udførte et meget udfordrende job i tre år som Formel 1-løbsdirektør efter Charlie Whiting, vil blive tilbudt en ny stilling i FIA."

"Jeg præsenterede denne komplette plan for medlemmerne af World Motor Sport Council og Senatet, som gav deres fulde støtte."