Efter udtalelser om Hamilton: F1-chefer vil bandlyse tidligere verdensmester

Af: Nicolai Busekist

|

30/06/2022 09:00

Mest læste i dag

På nuværende tidspunkt bliver det af Formel 1-ledelsen overvejet, om man skal bandlyse den tredobbelte verdensmester Nelson Piquet på livstid, efter hans racistiske udtalelser om Lewis Hamilton.

Den britiske racerkører har selv opfordret Formel 1 til at 'handle på det', efter at Nelson Piquet brugte N-ordet til at beskrive den britiske stjerne.

Den racistiske udtalelse menes at være kommet i et interview i Brasilien sidste år, som dog først dukkede op tirsdag, lyder det fra The Sun.

Den 69-årige brasilianer siges at have udtalt sig om kollisionen mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen, som er i et forhold med Piquets datter, Kelly.

"Det er mere end sprog. Disse arkaiske tankegange skal ændres og har ingen plads i vores sport," lød det fra Lewis Hamilton på de sociale medier.

"Jeg har været omgivet af disse holdninger og har været udset hele mit liv. Der har været masser af tid til at lære. Tiden er inde til handling."

Derudover har Formel 1-ledelsen også udsendt en officiel meddelelse, hvori de udtrykker deres støtte til Lewis Hamilton.

"Diskriminerende eller racistisk sprogbrug er uacceptabelt og har ingen plads i samfundet," lød det.

"Lewis er en utrolig ambassadør for vores sport og fortjener respekt. Hans utrættelige indsats for at øge mangfoldighed og inklusion er en lektie for mange og noget, vi er forpligtet til i F1."