Fernando Alonso raser: 'Det var inkompetent'

Af: Nicolai Busekist

|

22/05/2022 12:00

Mest læste i dag

Fernando Alonso havde ikke mange pæne ord at sige om dommerne, efter han i Miami mistede sine to point.

Den spanske Formel 1-kører blev tildelt en straf, efter løbet i Miami. Det betød ikke blot, at han faldt to pladser ned på listen. Det betød også, at han mistede de point, han ellers havde sikret sig.

Dette fik 40-årige Fernando Alonso til at lange ud efter dommerne efter løbet. Her gjorde han det blandt andet klart, at han mener, at dommerne var imkompetente.

"Det var unfair, og det var inkompetent af dommerne. De var ikke særligt professionelle i Miami," sagde Alonso ifølge The Race.

Dommerne var af den opfattelse, at Alpine-køreren havde forladt banen og opnået en fordel, ved at gøre dette. Alonso, der har vundet verdensmesterskabet to gange, var slet ikke enig i dette.

Alonso mener derimod, at han gjorde, hvad reglerne kræver af ham. Ifølge racerkøreren slap han nemlig speederen, da han kørte banen, hvilket ifølge ham eliminerede fordelen.

Sådan så dommerne dog ikke på det, hvilket endte med at koste Alonso de to vigtige VM-point, han havde sikret sig, efter at være sluttet på en 9. plads.

Efter straffen blev tildelt, faldt han dog ned på en 11. plads, hvilket ikke er nok til at give point. Og det var han slet ikke tilfreds med. Faktisk mener han, at det ikke burde været sket.

"Det var virkelig skidt. Det er noget, der ikke bør ske i Formel 1 med den professionalisme og de standarder, Formel 1 har nu," sagde han.

Han forklarede desuden, at han og Alpine havde beviser for, at han ikke fik en fordel, da han forlod banen, men dommerne var ikke interesserede i at se nærmere på disse.