Ferrari-boss raser efter straf

Af: Nicolai Busekist

|

10/10/2022 07:54

Mest læste i dag

Ferrari-boss Mattia Binotto er slet ikke tilfreds efter søndages grandprix i Japan. Han afslører, at Ferrari har planer om at anke Charles Leclercs straf.

Løbet i Japan startede på meget dramatisk vis, og blev stoppet efter blot to omgange, hvor en traktorer tilmed kørte rundt på banen.

Der var en lang pause, inden løbet igen blev genoptaget, hvorfor det kun blev til 29 omgange, fremfor de oprindelige 58 omgange.

Til trods for, at der var flere ting at protestere over, er det dog primært løbets afslutning, der har skabt stor utilfredshed hos Mattia Binotto, der er teamchef hos Ferrari.

Efter løbet endte Charles Leclerc nemlig med at blive tildelt en tidsstraf på fem sekunder. Det gjorde han, da han kørte udenfor banen i slutningen af løbet, hvilket ham ham en fordel.

Som et resultat af dette, mistede han sin andenplads, der i stedet blev overtaget af Sergio Perez. Det betød, at Max Verstappen søndag kunne fejre, at han for anden år i træk er verdensmester i Formel 1.

Binotto har dog ikke lagt skjul på, at han ikke er tilfreds med, hvordan tingene blev håndteret efter løbet.

"Hvor hurtigt FIA tog beslutningen om at straffe Leclerc er latterlig og uacceptabelt,« lød det fra Mattia Binotto til Sky Italia, hvor han også sagde, at straffen vil blive anket.

Tidsstraffen til Leclerc kom et par minutter efter løbets afgørelse. Derfor gik der også et stykke tid, hvor Max Verstappen ikke var klar over, hvorvidt han egentlig var blevet verdensmester eller ej.