Formel 1 bekræfter: Her er løbskalenderen for 2023

Af: Nicolai Busekist

|

21/09/2022 07:54

Mest læste i dag

Formel 1 har offentliggjort deres løbskalender for 2023. Sæsonen kommer til at byde på intet mindre end 24 løb.

Når der tages hul på 2023-sæsonen, kan kørerne se frem til at skulle køre to løb mere, end i denne sæson. Næste år skal der nemlig køres 24 løb, hvorimod der kun er 22 løb i kalenderen i år.

Blandt andet skal kørerne en tur til Kina, da det kinesiske grandprix er tilbage i kalenderen. Løbet har ikke været kørt i Shanghai siden 2019, hvorefter pandemien gjorde det umuligt.

At der skal købes hele 24 løb, betyder naturligvis, at kørerne vil blive testet fysisk. Der har nemlig aldrig været så mange løb i en sæson før.

Qatar vil igen være en del af løbskalenderen, mens Frankrig er blevet pillet ud. Sæsonen får sin start den 5. marts, hvor det første løb bliver kørt i Bahrain.

Det tilbagevendende kinesiske grandprix vil også være tidligt i kalenderen, da det skal køres den 16. april. Løbet i Qatar vil bliv kørt i starten af oktober.

Også Las Vegas er en del af kalenderen, og vil være det næstsidste løb i sæsonen. Og mærkeligt nok, så vil selve løbet blive kørt lørdag aften, i stedet for om søndagen.

Sæsonfinalen afvikles igen ved Abu Dhabi Grand Prix, og dette finder sted den 26. november.