Formel 1-grandprix er blevet aflyst

03/12/2022 07:57

|

Nicolai Busekist

Foto: Cristiano Barni ATPImages/Getty Images

Mest læste i dag

Næste år kommer Formel 1-feltet ikke en tur forbi Kina, hvilket ellers var planen. Det skyldes, at grandprixet er blevet aflyst.

Det planlagte Formel 1-grandprix i Kina kommer ikke til at blive afviklet. Det oplyser Formel 1 på sin hjemmeside.

Årsagen til, at man har besluttet at aflyse løbet i Kina, er den seneste tids coronaudvikling i landet.

Det må formodes, at man ikke vil risikere, at man er tvunget til at aflyse løbet kort før tid på grund af landets coronasituationen, hvorfor man har besluttet, at det er bedre at aflyse løbet nu.

"Det kinesiske grandprix i 2023 vil ikke finde sted på grund af de nuværende problemer, som er forårsaget af coronapandemien," lyder det i den pressemeddelelse, der er blevet udsendt i forbindelse med aflysningen.

At man har besluttet at aflyse grandprixet i Kina, har medført, at der nu er et hul i kalenderen i april, hvor løbet skulle have været afviklet.

For at undgå dette, arbejdes der nu på at udfylde dette løb. Sandsynligvis kommer man til at løse problemet ved at flytte et af de øvrige løb, der er planlagt til næste år.

Ifølge Formel 1 har man endnu ikke fundet en løsning på dette. De oplyser dog, at der vil blive meldt mere ud, når der er nyt at berette.

Det er ikke første gang, at man har valgt at undlade at køre løb i Kina på grund af coronasituationen. Der har nemlig ikke været kørt i landet siden 2019.

Dengang var det Lewis Hamilton, der kunne sikre sig sejren foran sin holdkammerat, Valtteri Bottas.

Planen om, at det kinesiske grandprix skulle vende retur i 2022, er nu skrinlagt. Kinesiske fans, der havde set frem til at opleve Formel 1-feltet, må derfor væbne sig med yderligere tålmodighed.