Formel 1-hold henter afløser: Bliver første kinesiske kører

Af: Nicolai Busekist

|

16/11/2021 12:06

Mest læste i dag

Guanyu Zhou bliver den første kinesiske kører med en fast plads i Formel 1. Han har nemlig skrevet kontrakt med Alfa Romeo.

Alfa Romeo har fået styr på deres to kørere til den kommende sæson i Formel 1.

For et stykke tid siden præsenterede de Valtteri Bottas som den ene af de to kørere. Han kører i dag for Mercedes, men bliver i næste sæson afløst af den 23-årige George Russell.

Og nu bekræfter Alfa Romeo, at de har fundet deres anden kører. De har nemlig skrevet kontrakt med den 22-årige Guanyu Zhou, der derfor bliver makker til den 10 år ældre Bottas.

Det betyder, at de efter denne sæson er slut med at kalde sig Alfa Romeo-kører for italienske Antonio Giovinazzi, der har kørt for holdet siden 2019.

Guanyu Zhou kan bryste sig af at være den første kineser, der får en fast plads i Formel 1. Ifølge holdchef Frederic Vasseur har han fået pladsen af både sportslige og økonomiske årsager.

"Han er en meget talentfuld kører, som hans resultater i Formel 2 har vist, og vi ser frem til, at hans talent folder sig endnu mere ud i Formel 1," siger Frederic Vasseur ifølge Ritzau.

Derudover fortæller han, at Alfa Romeo ser frem til at sige velkommen til de kinesiske fans.

"Alfa Romeo er et historisk brand, der legemliggør ånden i Formel 1, og vi vil gøre vores ypperste for at skabe store oplevelser med vores sport i Kina," siger han også.

I denne sæson ligger Zhou på samlet andenplads i pointstillingen i Formel 2, hvor der er kørt seks af sæsonens otte løb.

Zhou er som sagt hentet som afløser for Giovinazzi, mens Bottas hentes ind som afløser for 42-årige Kimi Räikkönen, der indstiller sin Formel 1-karriere.