Formel 1-hold overrasker: Chefen er ude

Af: Nicolai Busekist

|

14/01/2022 18:03

Mest læste i dag

Holdet har endnu en gang svunget kniven efter en omfattende rekonstruktion i toppen af teamet. Det betyder, at der skal findes en ny administrerende direktør.

Det franske hold Alpine F1, der er ejet af Renault, har i længere tid været igang med en rekonstruktion i teamet. Det har nu været den administrerende direktørs tur til at få sparket. 

Den 44-årige polske ingeniør Marcin Budkowski skal altså nu ude og lede efter et nyt arbejde, efter at have været hos det franske team siden 2018. 

Dog har han ikke fået sparket på grund manglende resultater. Ifølge CEO Laurent Rossi har han været god for teamets udvikling: 

"Jeg vil gerne takke Marcin Budkowski for hans engagement og bidrag til holdets resultater gennem de sidste fire år," sagde Laurent Rossi ifølge F1technical.

Der er da heller ingen sure miner at spore fra Marcin Budkowski, der også ser tilbage på tiden, som god for sin karriere:

"Jeg nød virkelig at være en del af ledelsesteamet for Renault og Alpine F1-teamet, og at arbejde med en så talentfuld og dedikeret gruppe mennesker," sagde Marcin om sit exit. 

Den polske ingeniør burde ikke bekymre sig over at være ledig på arbejdsmarkedet i for lang tid. Hans CV tæller nemlig stor erfaring fra store navne som Ferrari, hvor han vandt verdensmesterskaber på stribe med teamet. Han drog videre fra Ferrari mod McLaren og nye udfordringer.