Formel 1-kører i problemer med Cypern

Af: Nicolai Busekist

|

14/03/2022 19:08

Mest læste i dag

Køreren har lavet om på udseendet på sin hjelm, efter Ruslands invasion af Ukraine.

Efter afsløringen af ​​Sebastian Vettels nydesignede kørehjelm, har Cyprus Automobile Association (CAA) bedt FIA om at få ham til at fjerne det tyrkisk-cypriotiske flag.

Efter Ruslands invasion af Ukraine ændrede Vettel sit hjelmdesign for at afspejle farverne på det ukrainske flag og erstattede dermed de sædvanlige tyske striber, der plejede at løbe langs hjelmen.

En stribe af nationale flag er dog vist langs kanten på hjelmen, hvor et af dem er det tyrkisk-cypriotiske flag. Det er det flag, der nu giver ham problemer med Cypern. 

Den nordlige del af Cypern er kun anerkendt som den tyrkiske republik Nordcypern af Tyrkiet selv, efter deres invasion i 1974. 

Og eftersom den tyrkiske republik Nordcypern ikke er internationalt anerkendt, har CAA skrevet til FIA for at vise deres utilfredshed med tilstedeværelsen af ​​flaget på Vettels hjelm.

Ifølge Formula1News ser det dog ud til, at der bliver taget hånd om problemet: 

"Vettels beslutning om at bære den ikke anerkendte stats flag på sin hjelm er uacceptabel," skriver de i en erklæring til FIA, før de afslører, at FIA-præsident Mohammed ben Sulayem gav dem hans ord på, at sagen ville blive løst.

Som det ser ud, så bliver tyske Sebastian Vettel tvunget til at fjerne flaget fra sin hjelm, der ellers skulle udstråle sammenhold mellem landene i verdenen.