Gik helt galt: Her smadrer Charles Leclerc Niki Laudas Ferrari

Af: Nicolai Busekist

|

16/05/2022 08:00

Mest læste i dag

Charles Leclerc har haft en dag, han sikkert gerne vil glemme, da han har smadret Niki Laudas Ferrari fra 1974 i Monaco.

Den 24-årige Ferrari-stjerne har hidtil haft et glimrende år i Formel 1, hvilket har medført, at han ligger helt i front i den samlede pointstilling.

Men på sin hjemmebane i Monaco gik det dog ikke helt så godt for den unge racerkører, da han skulle køre rundt på banen i Niki Laudas bil.

Det så ud til at gå som det skulle, indtil et bremsesvigt resulterede i, at Leclerc mistede kontrollen over bilens bagende, da han kørte ind i det kendte La Rascasse-hjørnet på banen. Det skriver The Sun.

Herefter snurrede bilen rundt, og bagenden af den unikke Ferrari 312 B3 fra 1974, der har en værdi på omtrent 1 million pund, kolliderede med muren.

Det lykkedes Leclerc at komme i gang igen, men skader på bagvingen fik den til at gnide langs hjulet, mens han kørte resten af vejen rundt på banen i Monaco.

"Når du troede, at du allerede havde al verdens uheld i Monaco, og du mister bremserne til ind i Rascasse med en af de mest ikoniske historiske Ferrari Formel 1-biler," har Charles Leclerc skrevet på Twitter.

Lauda sluttede på fjerdepladsen i den samlede stilling i 1974 og vandt grandprixerne i Spanien og Holland. Så bilen har ikke blot sentimental værdi - den blev også solgt på auktion til 1 million pund i 2011.