Hamilton har gjort det flere gange: Nu forbydes det

Af: Nicolai Busekist

|

21/12/2022 07:58

Mest læste i dag

Lewis Hamilton har gjort det flere gange, men nu er det slut, såfremt han ønsker at undgå at blive straffet.

Fremover vil det medføre en straf, hvis man som kører i Formel 1 vælger at ytre sig med politiske budskaber.

Faktisk er det ikke kun i Formel 1, at det nye forbud gælder. Derimod gælder det også for mange andre motorsportskonkurrencer, hvor det fremover vil være forbudt at ytre sig politisk eller religiøst.

Det fremgår af de opdaterede regler for den kommende sæson, som er blevet udstedt af Den Internationale Motorsportsunion (FIA). Det skriver Ritzau.

Såfremt en kører fremsætter politiske eller religiøse holdninger, vil det være en overtrædelse af regler. Det samme gælder, hvis køreren kommer med personlige udtalelser eller kommentarer.

FIA har ikke meldt noget ud om, hvad sanktionerne vil være, såfremt en kører overtræder reglerne.

Flere gange har racerkørere ytret sig om politiske emner, hvilket bl.a. omfatter Hamilton, der i 2020 iførte sig en t-shirt på podiet, hvorpå der stod 'Anhold betjentene der dræbte Breonna Taylor'.

Budskabet på denne t-shirt var en henvisning til den amerikanske kvinde Breonna Taylor, der blev skudt og dræbt i sit eget hjem.

Til trods for, at det især er Hamilton, der har gjort sig bemærket med dette, er han ikke ene om det. Blandt andet bar Sebastian Vettel ved sidste år grandprix i Ungarn en t-shirt, der støttede op om homoseksuelles rettigheder.