Han kan sende Nicholas Latifi ud af Formel 1

Af: Nicolai Busekist

|

11/09/2022 07:54

Mest læste i dag

Nicholas Latifi kan snart være fortid i Formel 1. Hans kontrakt med Williams udløber denne sæson, og ikke meget tyder på, at den bliver forlænget.

Dette er kun blevet understreget efter lørdagens kvalifikation. Her blev han nemlig udkvalificeret af hollandske Nyck de Vries.

Nyck de Vries, der tidligere har vundet mesterskabet i både Formel 2 og Formel E, har fået muligheden for at køre Formel 1, da Alexander Albon er på hospitalet med blindtarmsbetændelse.

27-årige De Vries var i forvejen på listen over potentielle kørere hos Williams forud for kommende sæson. Og lørdag beviste han sit værd.

Han blev kaldt ind meget kort tid, inden han skulle sidde i bilen. Fra han blev ringet op af Mercedes, til han sad i bilen, gik der ikke mere end halvanden time.

Derfor var det ikke meget forberedelse, han fik i Williams-raceren, inden det var tid til kvalifikationen. Til trods for dette, matchede han Latifis tider allerede under træningen.

I kvalifikationen gjorde han det bedre end Latifi, og sikrede sig en 13. plads. På grund af diverse straffe til andre kørere, starter han dog længere fremme i feltet.

"Jeg følte, at der var mere i den, og vi kunne have nået Q3. Men der er grænser for, hvor meget jeg kunne forvente med så lidt forberedelse, så vi tager den," sagde han bagefter.

Og meget tyder på, at han kan vise sig at blive Latifis afløser, som Williams med stor sandsynlighed skiller sig af med efter denne sæson.