Han skal overtage Lewis Hamiltons sæde: Nu taler han ud om det

23/11/2023 10:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Peter J Fox/Getty Images
Han får muligheden for at overtage Lewis Hamiltons sæde i Abu Dhabi, hvor han har planer om at 'køre sin chance'.

Mest læste i dag

Frederik Vesti får lidt at se til i denne weekend. Fredag skal han sidde bag rattet i Lewis Hamiltons bil, da han skal stå for første træning for Mercedes. Søndag skal han igen i aktion, men denne gang gælder det sæsonens sidste løb i Formel 2.

Den 21-årige dansker ligger i skrivende stund nummer to i den samlede stilling i Formel 2 med 166 point. Han har 25 point op til franske Théo Pourchaire, der indtager førstepladsen. Derfor er der kun en meget lille chance for, at han når at overhale ham.

At han er endt i denne situation, er der flere grunde til. Det skyldes blandt andet, at han var involveret i et uheld på Monza, som kostede ham deltagelsen i løbet.

Søndag er der 39 point på spil, hvorfor det ikke kan udelukkes. Derfor har han også intentioner om at 'køre sin chance'.

"Jeg kører min chance. Som altid går jeg efter pole position og sejr i hovedløbet," siger han ifølge Ritzau.

Han har før udtalt sig om, at han går efter at vinde Formel 2, så han kan sikre sig et sæde i Formel 1. Han har ingen plan B, hvorfor han går benhårdt efter det.

Og han har igen slået fast, at han håber på, at han i nærmeste fremtid kan få et sæde i Formel 1. Hvis han vil have det, er det naturligvis vigtigt for ham, at han viser sig frem på fredag.

"Jg er bevidst om, at der er et nu, der aldrig nogensinde kommer tilbage og særligt denne gang, hvor jeg efter weekenden aldrig mere kommer til at køre i den serie, der har været mit livs stærkeste og mest kompetitive oplevelse. Og derfor vil jeg nyde den her weekend mere end noget andet," siger han.