Holdchef raser: Deres bil er ikke lovlig

Af: Nicolai Busekist

|

10/03/2022 21:40

Mest læste i dag

Holdchefen hævder, at konkurrentens bil ikke er lovlig, efter de er landet i Bahrain.

Red Bull-chefen Christian Horner hævder, at Mercedes' Formel 1-bil ikke er lovlig og overtræder regelsættet.

Dermed er den intense rivalisering allerede begyndt at vokse mellem de to dominerende konstruktører ved den anden pre-season test i Bahrain.

I dag torsdag var den første testdag på Bahrain International Circuit, og her hævdede Christian Horner, at Mercedes' racer er ulovlig: 

"Den nye Mercedes-bil overtræder reglernes ånd. For os er nogle dele af bilen ikke lovlige," sagde Christian Horner ifølge Daily Mail.

Mercedes valgte at bruge den mere 'nøgne' version af bilen til den første test i Barcelona, ​​men de har altså ændret på tingene i Mellemøsten. De har tilføjet nogle 'sidepods' og finner, der løber langs cockpittet.

'Sidepods' er designet til at lade bilen køle så effektivt som muligt og har en række ventilationsåbninger. Ventilationerne har fået lov til at vende tilbage til biler i denne sæson.

Reglerne siger, at 'side impact spars' (SIS) skal have en konventionel form, og alle holdene havde det samme set-up. Men Mercedes er gået en anden vej ved at have SIS helt løsrevet fra sidepoden.

Og det er her Christian Horner mener, at Mercedes snyder. Men indtil videre har FIA ikke meldt noget ud, om at Mercedes' innovation er ulovlig.