Kevin Magnussen langer ud: Jeg har ikke snydt

Af: Nicolai Busekist

|

14/05/2024 13:42

Formel 1
Foto: Michael Potts/BSR Agency/Getty Images
Kevin Magnussen har langet ud efter sidste uges Miami Grand Prix, hvor den danske racerkører fik raget en del straffe til sig.

Mest læste i dag

Selvom han ikke ligefrem var første mand over stregen, så var Kevin Magnussen den mest omtalte Formel 1-kører i Miami. Og det er der naturligvis en god grund til, at han var.

Den danske racerkører fik nemlig bragt sig selv i dommernes søgelys flere gange. Han kørte på en meget aggressiv måde for at forsvare sin holdkammerat, hvilket fik flere kørere og øvrige Formel 1-skikkelser til at kalde det for usportslig kørsel.

McLaren-boss Andrea Stella gik endda så vidt at sige, at han ville have karantæne til Magnussen, hvilket han også er forsvindende tæt på. Begår han blot ét fejltrin mere, så har han samlet strafpoint nok til, at det udløser en karantæne.

Men nu har han besluttet sig for at tage bladet fra munden, hvilket han gør i Viaplay-programmet 'Debrief'.

"Jeg sagde til dommerne, at jeg er uforstående over for det. Jeg føler, at jeg gør mit arbejde til min bedste kunnen. Vi er lykkedes med det. Jeg synes ikke, jeg har snydt," siger Kevin Magnussen i Viaplay-programmet.

Han mener ikke, at han har snydt, da han har fået og taget sin straf for sine forseelser. Desuden påpeger han også, at det ikke er hans kørsel, der er problemet - derimod er det reglerne, der er noget galt med.

"Nu er reglerne som de er. Så må de ændre reglerne. Det er ikke min skyld, at de har lavet reglerne på den måde. At jeg har været i stand til at hjælpe min teamkammerat på trods af, at jeg har nogle straffe, det er jo ikke min skyld. Så må de lave reglerne om," lyder det fra ham.

Den defensive kørsel fra Magnussen var afgørende for både Haas og hans holdkammerat Nico Hülkenberg. Det medførte nemlig, at den tyske kører kunne hente nogle vigtige point til holdet i sprintløbet.