Lando Norris vil have FIA til at gøre 'frygtelig' regelændring om

28/11/2023 10:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Lando Norris er kommet med kritik af den seneste regelændring i Formel 1, som han vil have FIA til at gøre om.

Mest læste i dag

McLaren-kører Lando Norris er ikke tilfreds med den seneste regelændring, som blev indført ved Abu Dhabis Grand Prix. Det betød, at kørerne ikke fik mulighed for at overhale ved udgangen af pitlane. Dette har fået ham til at bede FIA om at gøre regelændringen om.

Tidligere på sæsonen blev en ny regel om maksimal omgangstid indført under kvalifikationen i Formel 1. Denne regel blev indført med henblik på at sikre, at kørerne ikke sænkede farten, og dermed spærrede for andre kørere.

Dette resulterede i, at flere kørere blev holdende i pitlane eller i udgangen til pitlane. Formålet med dette, er at skabe et hul på banen, hvor de kan køre uforstyrret.

Under fredagens træning blev Max Verstappen træt af dette, og derfor besluttede han at overhale to biler i pitlane. Det fik FIA til at indføre en ny regel forud for kvalifikationen på Yas Marina Circuit.

Den nye regel betyder, at kørerne ikke længere må overhale i udgangen ved pitlane. Den eneste undtagelse er, hvis bilen foran har et 'alvorligt problem', og du derfor er nødt til at køre udenom.

Efter indførelsen af den nye regel, er Lando Norris kommet med kritik. Han lægger ikke skjul på, at han slet ikke er fan af den nye regel.

"Jeg synes, det er en frygtelig regel," sagde han ifølge Motorsport.com.

"Sagen er, at de skal have reglen på grund af en anden fjollet regel, som de fik os til at rette ind efter," sagde han med henvisning til reglen om maksimal omgangstid.

"Hvis der er et rødt flag og tre minutter tilbage, vil der være tre biler, der kommer til at køre en omgang, så... Jeg ved det ikke. Vi burde bare gå tilbage til den måde, det var på før."