Lewis Hamilton kritiserer Monza-beslutning

Af: Nicolai Busekist

|

12/09/2022 11:53

Mest læste i dag

Lewis Hamilton var slet ikke tilfreds med den beslutning, der blev truffet på Monza søndag. Han siger, at det 'bringer minder tilbage' om sidste års kontroversielle afgørelse i Abu Dhabi.

Denne afgørelse endte med at koste den britiske kører sit ottende verdensmesterskab. Den nu fyrede løbsdirektør Michael Masi undlod nemlig at følge reglerne om at afslutte løbet af en safety car.

Som følge af dette kunne Max Verstappen, der havde helt friske dæk på sin racer, overhale Lewis Hamilton på sidste runde - og det var nok til at sikre, at han vandt sit første verdensmesterskab.

Ni måneder senere fik den selvsamme Verstappen dog lov til at slutte bag en safety car på Monza, hvilket er helt i overensstemmelse med reglerne.

Efter løbet valgte Lewis Hamilton at rette kritik af denne beslutning, da de ikke traf den samme beslutning, da det var ham, der stod til at få noget ud af det sidste år.

"Det bringer altid minder tilbage," sagde han til Sky Sport, da han blev spurgt ind til, hvad han mente om, at de sluttede bag en safety car.

"Det er reglen, det skal være, ikke? Så kun én gang, i sportens historie, har de ikke fulgt reglen."

Michael Masi endte med at blive fyret efter den kontroversielle håndtering af Abu Dhabis GP. Og Hamilton har tydeligvis ikke glemt den måde, hvorpå han blev 'snydt' for sit ottende verdensmesterskab.