Michael Schumacher hædres med prestigefyldt pris

Af: Nicolai Busekist

|

24/06/2022 11:12

Mest læste i dag

Den tyske Formel 1-legende bliver hædret med en prestigefyldt pris i Tyskland for sine præstationer i løbet af karrieren.

Michael Schumacher vil i næste måned modtage den højeste hæder, som hans hjemstat i Tyskland har givet.

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester vil blive hædret af regeringen i Nordrhein-Westfalen ved en ceremoni den 20. juli. Det skriver Mirror.

Her vil han modtage Statsprisen, som kun bliver uddelt én gang om året. Prisen bliver givet, for at markere alt, hvad han nåede at opnå i løbet af en utrolig karriere.

Passende nok vil overrækkelsen finde sted ved Motorworld i Köln, som er en stor del af Schumachers racingarv. Det er nemlig hjemsted for en lang række genstande fra hans karriere samt familiens samling af F1-biler.

Schumacher, der ikke har været set offentligt siden sin skiulykke i 2013, vil ikke selv være til stede for at tage imod prisen.

I stedet forventes hans kone Corinna og børnene Mick og Gina at modtage Statsprisen på hans vegne, mens den tidligere FIA-præsident og nære ven af ​​familien, Jean Todt, også vil være til stede.

Nordrhein-Westfalens premierminister Hendrik Wust beskrev den 53-årige som en af ​​de mest 'fremragende personligheder i sportens historie på verdensplan'.

"Michael Schumachers arbejde som sportsmand og som tilhænger af gode formål stråler langt ud over grænserne for hans hjemstat Nordrhein-Westfalen," lød det også fra ham.

Schumacher har boet i familiens hjem ved Genèvesøen siden 2014, hvor han blev udskrevet fra hospitalet, efter at have tilbragt flere måneder i koma.

Et hold af medicinsk personale støtter nu Corinna i at tage sig af den tidligere Formel 1-kører, som ingen udover den nærmeste familie kender tilstanden på.