Mick Schumacher skifter til Mercedes

Af: Nicolai Busekist

|

16/12/2022 09:57

Mest læste i dag

Mick Schumacher er fortid hos både Haas og Ferrari, og har i stedet fået en plads hos Mercedes i Formel 1.

Tyske Mick Schumacher er blevet hentet til Mercedes, hvor han i den kommende sæson skal fungere som reservekører for Lewis Hamilton.

Det sker i kølvandet på, at Mick Schumacher, der er søn af legenden Michael Schumacher, ikke formåede at bibeholde sin plads hos Ferrari eller Haas.

"Velkommen, Mick. Sig hej til vores reservekører i 2023, Mick Schumacher," skriver Mercedes i et opslag på Twitter, hvor de præsenterer den unge tysker som deres nye reservekører.

Selvom han ikke har fået en permanent plads hos et Formel 1-hold, er han derfor ikke helt ude af miljøet, hvilket kan vise sig at blive en fordel på den lange bane.

Ferrari meldte for nylig ud, at de har besluttet ikke at give Schumacher en ny kontrakt. Han har været tilknyttet deres akademi, men det kommer han ikke til at være længere.

Beslutningen om ikke at forlænge med Schumacher, blev truffet kun to dage efter, at det italienske hold bekræftede, at Fred Vasseur ville overtage rollen som teamchef.

23-årige Schumacher fik ikke forlænget sin kontrakt som Haas-kører til 2023-sæsonen. I stedet er han blevet afløst af 35-årige Nico Hülkenberg, der er et velkendt navn i Formel 1.

Den tyske kører formåede ikke at vinde et eneste point i sin debutsæson i 2021. Året efter gik det bedre, da han fik scoret point nok til en samlet 16. plads i mesterskabet.

Alligevel var han dog ikke på niveau med danske Kevin Magnussen, der scorede 13 point mere sin holdkammerat.

Desuden har han også fået stor kritik for at forårsage skader for rigtig mange penge. I 2021 resulterede hans kørsel i skader for mere 34 millioner kroner.