Nikita Mazepin raser efter fyring

Af: Nicolai Busekist

|

07/04/2022 14:02

Mest læste i dag

Nikita Mazepin er rasende efter hans fyring, da han ikke mener, at det er retfærdigt.

Den tidligere Haas-kører Nikita Mazepin har givet udelukkelsen af Rusland skylden for, at han blev fyret af Formel 1-holdet kort inden sæsonstarten.

Haas-chefen Günther Steiner fyrede den 23-årige russer, få dage før han og hans far, Dmitry, blev sanktioneret af EU, efter invasionen af ​​Ukraine, på grund af deres tætte bånd til Vladimir Putin.

Ifølge Daily Mail mener Mazepin, at det er forkert at målrette sanktionerne mod russiske atleter: 

"Jeg er ikke enig i, at sanktionerne skal være rettet mod mig. Jeg har sagt før, at jeg vil bekæmpe dem. Måske er det ikke det rigtige tidspunkt nu. Men hvis man ser på hele den aktion, der er rettet mod atleter, er det et boykot af kulturen fra mit land," siger Nikita Mazepin.

Haas har også revet aftalen over med russiske Uralkali, der ejes af Nikitas far,  Dmitry. Mazepin tilbragte kun en enkelt sæson hos Haas, hvor han ikke formåede at hente point og sluttede på sidstepladsen i verdensmesterskabet.

Han er siden blevet afløst af danske Kevin Magnussen, der allerede har 12 point, efter kun to løb og ligger på en samlet ottendeplads i kampen om verdensmesterskabet.

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet kører i denne weekend i Australien.