Ocon havde farligt pitstop: Nu fører det til ændringer

02/05/2023 11:58

|

Nicolai Busekist

Foto: Alex Pantling/Getty Images

Mest læste i dag

Alpine-kører Esteban Ocon var nær kørt ind i en gruppe af personer, da han på sidste omgang af løbet i Baku kørte ind i pitlane på sidste omgang.

Det var meget tæt på at gå galt, da Alpine-kører Esteban Ocon var på vej ind i pitlane på sidste omgang af Formel 1-løbet i Baku søndag.

En stor gruppe personer havde samlet sig i pitlane, da arrangørerne havde tilladt mekanikere, fotografer, journalister mv. at få adgang til pitlane, så de kunne tage billeder af og hylde vinderen, der endte med at blive Red Bull-kører Sergio Perez.

Ocon kom kørende med høj fart, da han endnu ikke var færdig med sit løb, og derfor skulle det gå stærkt, da han ville skifte dæk i håbet om at sikre den hurtigste omgangstid.

Heldigvis var der ingen, der kom noget til, men det kunne være endt meget galt, da der var flere personer, der var nødt til at løbe ud af farezonen. Flere af dem nåede først at flytte sig i sidste øjeblik.

Efter løbet var Ocon hurtig til at rette kritik af arrangørerne for, at de havde givet tilladelse til, at folk kunne gå ind i pitlane.

"Da jeg kommer med 300 kilometer i timen og bremser meget sent, ser jeg barriererne og menneskene over det hele. Det var sindssygt. Det kunne være gået helt galt," sagde han blandt andet ifølge Reuters.

Også Den Internationale Motorsportsunion (FIA) har meldt ud efter episoden, som de har beskrevet som værende en 'meget farlig situation'.

"Det var heldigt, at der ikke var nogle alvorlige konsekvenser af det, der skete," lyder det fra FIA på sin hjemmeside.

De har også meldt ud, at de er i fuld gang med at foretage en gennemgang af procedurerne med henblik på at sikre, at en sådan episode ikke vil kunne finde sted igen i kommende løb.

"FIA's repræsentanter udtrykker ærgrelse over, hvad der skete og forsikrer, at de vil rette op på det inden næste løb," har de meldt ud.