Porsche opgiver Red Bull-samarbejde

Af: Nicolai Busekist

|

10/09/2022 08:54

Mest læste i dag

Porsche og Red Bull har arbejdet på et samarbejde i Formel 1 fra 2026. De har dog ikke kunne nå til enighed.

Porsche har planer om at træde ind i Formel 1 i 2026. Oprindeligt var det planen, at det skulle være i et samarbejde. Det kommer dog ikke til at ske.

Tilsyneladende havde de planer om at overtage halvdelen af Red Bulls Formel 1-organisation. Ifølge Reuters har Porsche dog meldt ud, at forhandlingerne er brudt sammen.

"De to virksomheder er i fællesskab nået frem til, at disse forhandlinger ikke vil blive videreført," meddeler Porsche i en erklæring.

"Forudsætningen var, at et partnerskab skulle være på lige vilkår, hvilket ikke kun ville omfatte et partnerskab omkring motorer, men også holdet. Dette kunne ikke komme i stand."

At Red Bull og Porsche ikke har kunne nå til enighed, ændrer dog ikke på bilfabrikantens ambitioner. Den tyske bilgigant ønsker nemlig fortsat at træde ind i Formel 1 i 2026.

I 2026 træder nye regler i kraft, der kræver, at motorenhederne er 50% eldrevne. Disse regelændringer vil Porsche udnytte til at blive en del af feltet.

Det samme har Audi, som også er ejet af Volkswagen Group, planer om. De træder nemlig også ind i 2026-sæsonen som motorleverandør.

Audi er blevet kædet sammen med flere ekskisterende hold. Det er dog særligt Sauber, der for tiden samarbejder med Alfa Romeo, der har været nævnt.