Red Bull er klar til at melde ud om Christian Horners fremtid

28/02/2024 11:24

|

Nicolai Steinicke

Red Bulls teamchef, Christian Horner, står over for en afgørelse om sin fremtid på onsdag på baggrund af anklager fra en kvindelig medarbejder om hans opførsel.

Mest læste i dag

Horner kan miste sit job eller blive frikendt til at fortsætte før lørdagens sæsonåbning af Formel 1 Grand Prix i Bahrain. En meddelelse fra Red Bulls Salzburg-baserede østrigske moderselskab forventes før løbet i Sakhir.

En undersøgelse af sportens længst tjenende chef, og ægtemand til den tidligere Spice Girls-sanger Geri Halliwell, har været i gang siden januar, selvom detaljerne først blev offentligt kendt den 5. februar. Det skriver The Telegraph.

Horner afviste at kommentere sidste uge, da han blev spurgt om undersøgelsen af hans påståede upassende opførsel. Men rivaliserende teamchefer har fortsat med at lægge pres på. McLarens Zak Brown fulgte efter Mercedes' Toto Wolff ved at beskrive anklagerne som "ekstremt alvorlige" og opfordrede til "gennemsigtighed" i håndteringen af undersøgelsen.

Brown tilføjede, at der var brug for en hurtig afklaring, idet han sagde: "Dette er ikke de overskrifter F1 har brug for." Undersøgelsen i Østrig har været i gang i over tre uger og har kastet en skygge over teamets forberedelser til den nye sæson.

Horner har udtalt, at han håbede på en afklaring "så hurtigt som muligt", mens verdensmesteren Max Verstappen har sagt, at hans rivaler bruger kontroversen som et middel til at destabilisere Red Bull. Red Bulls rådgiver Helmut Marko har forsvaret den tid, det tager at afslutte firmaets undersøgelse.

Horner sagde, at han var "overbevist" om, at han ville rense sit navn og udtalte: "Jeg nægter absolut alle de anklager, der er blevet fremsat." Han havde været under otte timers forhør af en topadvokat som en del af undersøgelsen, der centrerer sig om påstået 'kontrollerende' opførsel fra Horners side, 50.

Horner og hans team fejrede den mest dominerende sæson i Formel 1's historie sidste år, med Red Bull vinder 21 af 22 løb, og vil starte den nye sæson med den hollandske kører Verstappen jagter en fjerde på hinanden følgende titel.