Red Bull reagerer på rygter om Max Verstappen-exit

30/03/2024 13:54

|

Nicolai Busekist

Foto: Lars Baron/Getty Images
Max Verstappen truede med at forlade Red Bull, da der var usikkerhed om Helmut Markos position. Dette har udløst intens spekulation om den hollandske Formel 1-kørers fremtid.

Mest læste i dag

Max Verstappens fremtid har været genstand for intens spekulation de seneste uger. Siden han truede med at gå i solidaritet med rådgiver Helmut Marko, har hans fremtid været diskuteret intenst.

Men ifølge Mirror Sport er Red Bull overbevist om, at der ikke er nogen risiko for, at deres stjernekører smutter. Verstappen fortalte pressen i Australien, at det er hans "intention" at fuldføre sin nuværende aftale, som løber til 2028. Og Red Bull betragter det som en definitiv udmelding, der afslutter sagen.

Verstappens holdning vil være et slag for Toto Wolff. Mercedes-teamchefen har gjort sit bedste for at udnytte uroen bag kulisserne hos Red Bull og iværksatte et ambitiøst forsøg på at overbevise den 26-årige om at skifte til Mercedes.

Wolff har brug for en superstjerne til at erstatte Lewis Hamilton, der skifter til Ferrari ved årets slutning. Kun ved at lokke Verstappen til Mercedes kan han i væsentlig grad dæmpe det enorme kommercielle tab ved at miste den syvdobbelte verdensmester.

Wolff har talt privat med både Verstappen og hans far Jos for at begrave stridsøksen over tidligere rivaliseringer mellem deres hold. Men der har ikke været nogen officielle drøftelser mellem Wolff og den hollandske lejr.

Truslen om rådgiver Markos afgang fra Red Bull, var hvad der udløste Verstappens trussel om at forlade holdet i første omgang, men denne trussel synes at være forbi nu. En usikker våbenhvile mellem de stridende parter bag holdet fortsætter.

Markos forsøg på at få Christian Horner fjernet fra sin rolle mislykkedes, men det ser ud til, at hans bånd med Verstappen har holdt ham sikker. Begge sider er enige om, at det er i deres bedste interesse at fortsætte med at arbejde sammen for at hjælpe Verstappen med at sikre en fjerde titel i træk.