Ricciardo på operationsbordet efter skræmmende F1-ulykke

28/08/2023 11:10

|

Rikki Jørgensen

Foto: Shutterstock
AlphaTauris Formel 1-kører, Daniel Ricciardo, har været igennem en operation og fået indsat metal i sin hånd efter en alvorlig skade, han pådrog sig under Hollands Grand Prix-weekend i 2023.

Mest læste i dag

Under den anden træningssession i Zandvoort havde den australske kører en voldsom ulykke i sving 3. Uheldet resulterede i et brud på metakarpalbenet i hans venstre hånd. Mens Red Bulls reservekører, Liam Lawson, trådte til som erstatning for Ricciardo, fløj den skadede australier til Barcelona for at blive opereret.

På sociale medier bekræftede Ricciardo, at operationen fandt sted søndag morgen. Han delte på Instagram: "Hej alle sammen. Blev opereret i morges og fik mit første stykke metal, hvilket er ret sejt. En stor tak til alle, der har sendt beskeder og holdt mit humør oppe. Dette er ikke et tilbageslag, men en del af comebacket."

Det forventes, at Ricciardos behandling blev udført af Dr. Xavier Mir, som tidligere har behandlet Lance Stroll efter en cykelulykke.

Ricciardo forventes at misse Italiens Grand Prix i Monza, hvor han triumferede i 2021. AlphaTauris teamchef, Franz Tost, udtalte: "For mig ser det ud til, at Liam vil køre i Monza, for jeg tror ikke, Daniel vil være klar til at køre i Monza."

Red Bulls teamchef, Christian Horner, antydede, at Ricciardo muligvis sigter mod at vende tilbage til Singapurs Grand Prix (15.-17. september). Han tilføjede: "Det er et rent brud, og derefter handler det selvfølgelig om genoptræning og, hvor lang tid det tager. En normal person ville nok tage omkring 10 til 12 uger, men vi ved, at disse kørere ikke er normale."