Sendte Magnussen af banen: Nu har han fået sin straf

14/11/2022 07:56

|

Nicolai Busekist

Foto: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Mest læste i dag

Kevin Magnussen havde gode forudsætninger for at score point under São Paulos Grand Prix, men dette blev forpurret af Daniel Ricciardo.

Dansk Kevin Magnussen havde en god mulighed for at tage point med hjem fra weekendens løb i Formel 1.

Sådan gik det dog ikke til, da han allerede i første runde blev kørt af banen af McLaren-kører Daniel Ricciardo.

Den australske racerkører ramte Magnussen bagfra, hvilket fik hans racer til at snurre rundt. Da den rullede baglæns ud af banen, ramte den Ricciardos racer, hvorfor hans eget løb også sluttede efter første runde.

Til trods for, at det også kostede ham hans eget løb, har Ricciardo nu fået en straf for at køre Magnussen af banen. Det koster ham nemlig en gridstraf på tre placeringer til sæsonens sidste løb i Abu Dhabi.

McLaren har forsøgt at forklare sig med, at Magnussen kørte langsommere end de øvrige biler, og det derfor være svært for Ricciardo at vurdere, hvor hurtigt han kørte.

Det var stewards dog ikke enige i. De vurderede derimod, at Ricciardo kørte 'hensynsløst', da han ramte danskeren bagfra.

Hertil har de heller ikke accepteret en undskyldning om, at det var i første omgang af løbet, at det skete. Derfor er det blevet besluttet, at Ricciardo skal have en gridstraf.

Han kommer derfor til at starte løbet tre placeringer længere tilbage, end han kvalificerer sig til. Løbet i Abu Dhabi bliver desuden hans sidste i denne omgang, da hans kontrakt med McLaren er blevet ophævet.