Stor afsløring: Toto Wolff tæt på at hente Max Verstappen til Mercedes

Af: Nicolai Busekist

|

20/09/2023 08:14

Max Verstappen er den mest dominerende kører i Formel 1 for tiden, men Red Bull-stjernen kunne faktisk være havnet hos Mercedes.

Mest læste i dag

Mercedes-boss Toto Wolff var tæt på at hente Max Verstappen til Mercedes, inden han fik sin debut i Formel 1 tilbage i 2015.

Ifølge Mercedes-rådgiver Gwen Lagrue kunne det faktisk have endt med, at Verstappen var blevet placeret på samme hold som Lewis Hamilton i Formel 1.

Verstappen havde allerede kurs mod at få succes som racerkører, da han steg i graderne, inden han sluttede sig til Red Bull Junior Team i 2015.

Allerede året efter fik han en chance, han ikke kunne sige nej til. Den unge hollænder blev nemlig tilbudt et sæde hos Toro Rosso i Formel 1.

Her var han kun i et år, inden han tog endnu et skridt op, og blev en del af Red Bulls primære hold i 2016. Samme år vandt han sit første løb, hvilket gjorde ham til den yngste løbsvinder i Formel 1's historie.

Ifølge Gwen Lagrue kunne historien dog have set helt anderledes ud, hvilket han har forklaret i podcasten 'Beyond the Grid'. Her har han afsløret, at Wolff var tæt på at hente ham, inden Verstappen blev en del af Red Bull-familien.

"Max var en rigtig god gokartkører, han var god i Formel 3, og det var tydeligt, at der var en stor én på vej. Vi talte med dem i de indledende faser, og der var en god dialog med Jos (hans far, red.). Og Max var også involveret," sagde Lagrue.

Selvom de hos Mercedes tydeligvis så en fremtid i Verstappen, endte de med ikke at skrive kontrakt med ham. Årsagen til dette var, at de også havde indgået en aftale med tyske Nico Rosberg.

Den tyske racerkører var en del af Formel 1 frem til 2016, hvor han forlod sporten, efter at have vundet verdensmesterskabet. På dette tidspunkt var det for sent for Verstappen at foretage et skifte til Mercedes.

"Det var tydeligt, at vi ikke kunne give ham en plads, fordi vi havde Nico, og vi havde Lewis (Hamilton, red.). Vi tilbød ham støtte i F2, men da Red Bull var i stand til at give dem Toro Rosso-sædet, fik de Max ind," fortsatte Lagrue.