Toto Wolff med skræmmende afsløring: Jeg troede, jeg var død

24/08/2023 06:10

|

Nicolai Busekist

Foto: Clive Mason/Getty Images

Mest læste i dag

Mercedes-boss Toto Wolff har delt en skræmmende historie, som han selv troede ville ende med dødelig udgang for ham.

I dag er det ikke ofte, at man ser Toto Wolff sidde bag rattet i en bil på banen. Før i tiden forholdt det sig dog anderledes.

Blandt andet var han at finde bag rattet på en Porsche 911 GT3 RSR tilbage i 2009. Her endte han med at være involveret i en voldsom ulykke, der kunne have kostet ham livet.

I dag bliver Wolff anset for at være en af de bedste teamchefer i Formel 1. Det er en status, han har opnået, efter at have ført Mercedes til hele otte konstruktørmesterskaber mellem 2014 og 2021.

Siden da har Mercedes ikke haft en chance for at følge med Red Bull, men det ændrer ikke på, hvordan folk ser på Wolff. Han bliver stadig anset for at være en af de dygtigste folk i paddocken.

I et nyligt interview med BBC, har han åbnet op om, at han føler sig heldig over at være i live. Det skyldes, at han tilbage i 2009 var involveret i en voldsom ulykke på Nürburgring, der kunne have endt med at koste ham livet.

"De fandt mig liggende på græsset bag autoværnet med min hjelm på. Jeg troede, jeg var død," sagde han til BBC.

"Det første minde, der kom tilbage, var i ambulancen. Jeg kunne mærke en mærkelig prikkende fornemmelse i mine ben. Jeg troede, det ville ende med lammelser. Det var virkelig den dummeste idé i mit liv."

Hans ulykke fandt sted, da han gjorde et forsøg på at slå banerekorden på den tyske bane. Dengang lød rekorden på syv minutter og fem sekunder. Den tid mente han selv, at han kunne slå bag rattet i en Porsche 911 GT3 RSR.

Wolff har også afsløret, at han blev advaret om at gøre et forsøg på dette af ingen ringere end Niki Lauda.

Den afdøde Formel 1-legende var selv involveret i en forfærdelig ulykke på Nürburgring i forbindelse med Tysklands Grand Prix i 1976. Han blev udsat for livstruende kvæstelser, hvilket efterlod ham med et ansigt fyldt med brandskader.

"Niki havde sin alvorlige ulykke, hvor han næsten døde i flammerne. Han sagde til mig: 'Vær ikke så dum. Ingen går op i omgangstiden på Nordschleife. Du kan dræbe dig selv. Se på mig'," sagde Wolff.