Tv-kommentator lavede joke om Michael Schumacher: Nu har han været nødt til at undskylde

Af: Nicolai Busekist

|

27/09/2023 07:20

En joke om Formel 1-legenden Michael Schumacher gik over stregen, og den kendte tv-kommentator har derfor været nødt til at undskylde.

Mest læste i dag

Det er ikke alt, man bør joke med – og slet ikke på live-tv. Det har en tv-kommentator lært på den hårde, da han ikke blot er blevet svinet til på de sociale medier, men også kræves fyret.

Manden er Antonio Lobato, og han har i de seneste dage været et meget omdiskuteret emne. Det skyldes, at han er ophavsmand til en joke om Michael Schumacher, som har fået mange til tasterne.

Hans joke har gjort så mange mennesker vrede, at han nu har delt en video på det sociale medie X, hvor han undskylder for den.

"Jeg begik en fejl, men havde ingen onde hensigter. Det var simpelthen en klodset fejl. Jeg formåede ikke at udtrykke mig ordentligt. Måske havde jeg været oppe for længe, måske havde jeg jetlag – det er ikke en undskyldning til de af jer, der ikke så med," siger han ifølge B.T.

Lobato stod for at dække Japans Grand Prix i Formel 1, og det var i denne forbindelse, at han nævnte Schumachers navn.

"Adrian Newey (Red Bull-ingeniør, red.) ryster, fordi Antonio Lobato kommer," blev der først sagt af en kommentator, hvorefter Lobato fulgte op med: "Lad Michael ryste … Eller. Ikke Michael. Han kan ikke ryste."

Her er der naturligvis tale om en hentydning til de skader, han pådrog sig under en skiulykke tilbage i 2013. Siden dengang er kun ganske lidt om hans tilstand sluppet ud, da hans familie har valgt at værne meget om hans privatliv.

I videoen, som Lobato har delt på X, lægger han sig fladt ned. Han slår fast, at han ikke burde have udtalt sig på den måde, han valgte at gøre. Enten skulle han have formuleret sig anderledes, eller helt afholdt sig fra at udtale sig om det.

Han slår samtidig fast, at det ikke var hans mening at lave sjov med Schumachers situation. Ydermere udtaler han, at folk, der kender ham, ved, at han ikke kunne finde på at lave sjov med sådan noget.

Han fortæller også, at han forsøgte at lave en bestemt reference, men erkender samtidig, at han burde have brugt et andet navn.

Siden den forfærdelige ulykke for over ti år siden, har Schumacher ikke vist sig offentligt. Som angivet, er der også kun givet meget få informationer om hans tilstand.