Rory McIlroy melder afbud til turnering: Glipper enormt millionbeløb

15/04/2023 07:58

|

Nicolai Busekist

Foto: Michael Reaves/Getty Images

Mest læste i dag

Rory McIlroy har valgt at trække sig fra en stor turnering, og det kommer til at koste ham dyrt, at han har gjort dette.

I denne uge er Rory McIlroy ikke med til RBC Heritage, som er en af de større turneringer på PGA Touren. Det skyldes, at han har haft brug for at tage en pause.

I starten af denne uge meldte Rory McIlroy ud, at han havde valgt at trække sig fra den store turnering, som han ellers var blevet tilmeldt. Det faktum, at han har meldt afbud, koster ham nu dyrt, skriver Reuters.

Grunden til dette er, at det nu er anden gang i år, at den nordirske stjerne har valgt at melde afbud til en af de store turneringer på PGA Touren.

Som følge af dette vil der nu blive trukket 3 mio. dollar, hvilket svarer til lidt over 20 mio. kr., fra den pulje af penge, som han er udset til at skulle have, da han er en del af PGA Tourens Player Impact Program.

Player Impact Program er en stor pulje, der består af i alt 677 mio. kr.,, som vil blive fordelt mellem de spillere, der er de største stjerne, og som derfor 'generer mest positiv interesse i PGA Touren'.

Inden han trak sig fra RBC Heritage i denne uge, stod McIlroy til at få, hvad der svarer til ca. 81 mio. kr., men nu kan han se frem til at få et beløb, der er ca. 20 mio. kr. lavere.

Det skyldes, at hvis man som spiller er en del af Players Impact Program, er der en klar regel om, at man kun må melde afbud fra én af de store turneringer, der bliver spillet i løbet af året.