Rory McIlroy overrasker: Denne tennisstjerne inspirerer mig

Af: Nicolai Busekist

|

03/04/2023 09:57

Mest læste i dag

Rory McIlroy har afsløret, at han forud for Masters i denne uge har fundet stor inspiration hos den unge tennisstjerne Carlos Alcaraz.

Rory McIlroy, der i skrivende stund er nr. 2 i verden, har afsløret, at han på det seneste har fundet inspiration fra en anden sportsstjerne - og det er ikke en golfspiller.

Nordirske McIlroy er i gang med at forberede sig til Masters i denne uge, hvor han satser på at vinde sin første grønne jakke.

Den 33-årige opnåede sit bedste resultat på Augusta sidste år, hvor han sluttede som nr. 2. Her gik sejren i stedet til Scottie Scheffler, der var tre slag bedre end McIlroy.

I sin forberedelse forud for Masters, hvor han vil forsøge at slutte sig til en smal gruppe af golfspillere, der har vundet alle majors, har han fundet inspiration hos en helt særlig sportsstjerne: tennisstjernen Carlos Alcaraz.

Den spanske teenager har taget tennisverdenen med storm i det seneste år. Blandt andet vandt han sin første Grand Slam, da han sidste år vandt US Open. Derudover er han i skrivende stund også nr. 1 i verden.

I et nyt interview med The Telegraph har McIlroy indrømmet, at han er især er imponeret over den spanske teenagers mentalitet og tilgang til spillet.

"Jeg har læst Alcaraz' interviews," siger McIlroy.

"At have denne filosofi og i højere grad forståelsen og overbevisningen i den alder, og med alt det pres, han har mærket, og forventningen til ham om at blive den næste store ting, når den gyldne tidsalder slutter. Det er virkelig utroligt."

"Meget af det han siger holder fast i mig, men især en ting. Carlos siger, at hans mål altid er at spille med 'glæde og instinkt'. Det er fantastisk, ikke sandt? Lyt til det: glæde og instinkt. Hvilken dejlig, smuk og meget klar ambition at have."

"Det er hvad alle børn føler, når de først dyrker en sport, og hvad der altid går tabt, når de udvikler sig og bliver professionelle. Glæden forsvinder. Instinktet forsvinder."

"Alcaraz forsøger ikke at være den nye Federer, den nye Nadal eller den nye Djokovic - han prøver bare at spille tennis, som han vil, men også efter bedste evne på en måde, fansene vil elske. Han taler om ikke at gøre alt monotont, og at livet skal være sjovere på den måde, og at hans tennis er sjovere at se."