Nikolaj Jacobsen udtog Mikkel Løvkvist - men kun af én meget særlig årsag

Af: Jesper Bengtson

|

14/05/2024 14:35

Håndbold
Foto: katatonia82 / Shutterstock.com
Foto: katatonia82 / Shutterstock.com
"Mikkel er hverken foran..."

Mest læste i dag

Niklas Landin fik ikke lov til at være en del af landsholdslejren særlig længe, før han blev sendt hjem på grund af en øjenskade.

Derfor blev Kevin Møller hentet ind til at vogte det danske mål, men der gik ikke lang tid, før han måtte rejse hjem af personlige årsager, hvilket banede vejen for, at den unge Mikkel Løvkvist fra Bjerringbro-Silkeborg blev kaldt ind som en hasteløsning.

Nikolaj Jacobsen har nu - overfor Ekstra Bladet - kastet lys over hele situationen.

Landstræner forklarer, at én af årsagerne, til at valget netop faldt på den unge målmand, var, at det skulle gå hurtigt med at komme fra A til B:

"Hvem kan vi få hurtigt til Norge? Vi vidste det først lørdag morgen klokken ni. Vi havde snakket med ham inden og spurgt, om det var muligt. Det kunne også være, at han skulle køre til lufthavnen og vente. Der var nogle praktiske ting, der skulle gå op i en højere enhed", siger han.

Nikolaj Jacobsen lægger dog ikke skjul på, at Mikkel Løvkvist har vist flot form, men understreger, at han ikke er foran flere af de danske keepers:

"Mikkel er hverken foran Mike, Sebastian Frandsen, Christoffer Bonde i Skjern eller Simon Gade, der også gjorde det rigtig fint, sidst han var med. Der ligger en stor pulje der. Det kunne sagtens have været en af de andre, der også havde fortjent at få muligheden", lyder det fra landstræneren.

Mikkel Løvkvist fik masser af spilletid i begge kampe i Golden League; først i det uafgjorte opgør mod Norge og derefter i sejren over Kroatien, hvor Danmark vandt med 37-22.

Det spektakulære scenarie understreger ikke kun, hvor fleksibelt det danske herrelandshold er, men også, at der er flere dygtige målmænd at tage fat i.