Den danske cykelstjerne er blevet tildelt en flot pris, og det samme gør sig gældende for Cecilie Uttrup Ludwig.

Danmarks Cykle Union har besluttet at kåre henholdsvis Jonas Vingegaard og Cecilie Uttrup Ludwig til årets bedste cykelryttere i 2022.

LÆS OGSÅ: Nu er det officielt: Vingegaard gør det igen

De er begge blevet kåret på baggrund af deres flotte præstationer i år, og på baggrund af disse er de blevet kåret som årets cykelryttere, skriver Danmarks Cykle Union (DCU) i en pressemeddelelse.

For Vingegaard er det dog ikke helt uvant, da det andet år i træk, at han vinder prisen. Denne gang sker kåringen særligt på baggrund af det faktum, at han vandt Tour de France.

“Det er selvfølgelig dejligt, at der er så mange, der har stemt på mig. Det er jeg selvfølgelig glad for, og jeg vil gerne sige tak for alle stemmerne,” lyder det fra Vingegaard i pressemeddelelsen.

“Det er hårdt felt, jeg har været oppe imod: banelandsholdet, Magnus Cort og Mads Pedersen, de er alle nogle rigtig gode cykelryttere, så at få sådan en titel er stort for mig. Det er stort, at folk anerkender det, man har gjort.”

Også Uttrup Ludwig kan se tilbage på sin sæson med stolthed, hvor hun ikke blot blev dansk mester i landevejscykling, men også vandt en etape i kvindernes Tour de France.

LÆS OGSÅ: Mads Pedersen har klart mål for næste år

Prisen som årets cykelrytter er blevet uddelt af DCU siden 1976. i 2021 blev den dog delt op, så der både blev kåret en mandlig og kvindelig vinder.