NFL laver stor regelændring

Af: Nicolai Busekist

|

30/03/2022 10:02

Mest læste i dag

NFL har lavet om på overtidsreglerne, så det ikke blot handler om, hvem der starter med bolden. 

NFL ændrer sine overtidsregler for slutspillet, for at garantere hvert hold får en boldbesiddelse.

I de seneste år har mange fans været frustrerede over spændende playoff-kampe, der sluttede uden at begge hold havde en chance for at score.

Derfor stemte NFL-ejerne mandag ifølge The Washington Times for at godkende et overtidsforslag fremlagt af holdene Colts og Eagles.

Reglen har det seneste årti lydt, at hvis holdet med den første besiddelse af overtiden scorede et touchdown, ville kampen slutte. Sådan vil det stadig være i den regulære sæsons kampe, men ikke i slutspillet.

Før 2012 var overtiden ren 'sudden death' og betød ikke, at hvis holdet med den første boldbesiddelse scorede et touchdown, ville kampen slutte derefter. 

Det største problem, som den nye regel hjælper på, er den store indflydelse, som plat eller krone-spillet inden overtiden havde på udfaldet af NFL-playoff-kampe. 

Siden 2012 har NFL-data vist, at holdet, der vinder i plat eller krone, har vundet 50% af tiden. Men det tal er blevet højere i de senere år.

I et dusin overtidskampe i playoffen under det nuværende format vandt 10 af de 12 vindere også i plat eller krone, der afgør, hvem der starter med boldbesiddelse. 

Men dette er nu fortid med den nye regel, der vil blive taget i brug i den kommende sæson.