Atleter udelukkes fra Vinter-PL

Af: Nicolai Busekist

|

03/03/2022 14:15

Mest læste i dag

Paralympiske atleter fra to lande må ikke deltage ved de paralympiske lege.

Russiske og hviderussiske atleter vil blive udelukket fra de Paralympiske Vinterlege i Beijing, efter at Den Internationale Paralympiske Komité har ændret sin oprindelige beslutning om, at de gerne måtte deltage.

Det var blevet besluttet, at atleterne fra disse lande måtte deltage under neutralt flag. Men det blev mødt med kritik og trusler om et boykot, og derfor blev beslutningen ændret i sidste ende.

Ifølge The Irish Independent vil 83 atleter nu være ude af stand til at konkurrere, men beslutningen blev truffet på grund af truslen om udbredte tilbagetrækninger fra andre lande samt bekymringer om sikkerheden:

"I de sidste 12 timer har et overvældende antal medlemmer været i kontakt med os og været meget åbne, hvilket jeg er taknemmelig for. De har fortalt os, at hvis vi ikke genovervejer vores beslutning, vil det nu sandsynligvis få alvorlige konsekvenser for de paralympiske vinterlege i Beijing 2022," sagde præsidenten for den paralympiske komite Andrew Parsons.

"At sikre atleternes sikkerhed er af afgørende betydning for os, og situationen i atletlandsbyerne eskalerer og er nu blevet uholdbar."

Andrew Parsons har siden den nye beslutning været ude og undskylde over for de russiske og hvide russiske atleter. Han mener, at de er blevet et offer for Putins invasion, eftersom de ikke har noget med det at gøre.