Bombe: Tennisstjerne kan få 5 års fængsel

Af: Nicolai Busekist

|

12/01/2022 14:23

Mest læste i dag

Sagen omkring verdensstjernens indrejse i Australien er langt fra slut. Nu står han til at få 5 års fængsel, hvis han findes skyldig i at have brudt corona reglerne. 

Novak Djokovic er havnet i nye problemer, da han åbent har indrømmet at have løjet på sin indrejseformular ved indrejse til Australien. Det skriver The Mirror.

Han har yderligere indrømmet, at han var til arrangementer med andre personer, mens han vidste, at han var smittet, mens han også givetvis har løjet over for retten. 

Han sagde under ed i retten, at han vidste, at han havde fået konstateret corona den 16. december. Men senere har han udtalt, at han først vidste det dagen efter.

Her opstår hans nye problem, der kan ende med at koste ham 5 år i fængsel. Ifølge australsk lov må man ikke må misinformere retten, når man er under ed.

Det er dog netop, hvad Novak Djokovic har gjort, da han har løjet omkring datoen på en afgørende detalje. 

Ydermere kan han også bliver straffet ved serbisk lov, da han har brudt coronareglerne i hjemlandet, mens han var smittet. At bryde coronareglerne i Serbien kan give op til 3 års fængsel.

Han har desuden skrevet i sin indrejseformular, at han ikke vil rejse nogen steder 2 uger inden, at han skulle flyve til Australien. Men dette har Novak Djokovic også løjet om, da han inden afrejse fløj til Spanien. 

Ifølge Djokovic selv var dette en menneskelig fejl fra hans agent: 

"Min agent undskylder for den administrative fejl ved at sætte kryds i det forkerte felt om min tidligere rejse, inden jeg kom til Australien," har Novak Djokovic sagt.